Катедралата Св. Александър Невски ще бъде осветена за Великден. Заради празника

...
Катедралата Св. Александър Невски ще бъде осветена за Великден. Заради празника
Коментари Харесай

Катедралата Св. Александър Невски ще бъде осветена за Великден

Катедралата  " Св. Александър Невски " ще бъде осветена за Великден. Заради празника към храм-паметника ще има строги ограничения за сигурност. Днес се отслужва последованието на 12-те евангелия. Църквата напомня за Тайната вечеря на Иисус Христос с апостолите, на която Божия наследник дава на възпитаници си последни духовни упътвания.

На службата в храм “Св. Александър Невски " присъства и Негово Светейшество българския патриарх Неофит. Той ще отслужи и празничната литургия за Възкресение Христово в нощта на събота против неделя. На нея се чака да участва и президентът Румен Радев, поради което НСО ще предприеме специфични ограничения за сигурност за празничното свещенодействие.

Миряните ще имат достъп до зоната за сигурност от 20.00 ч., като ще могат да влизат през два пункта за инспекция. Тази година българска църковна делегация пътува за Йерусалим, с цел да донесе благодатния огън у нас. Делегацията ни ще влезе първа на Божи гроб, с цел да вземе чудния огън. Той ще стигне до всички по-големи храмове у нас, като всеки на площада ще може да вземе от огъня малко преди среднощ.

Ремонтът към катедралата към момента не е завършил, поради това храмът е потопен в мрак от няколко месеца. От Столична Община оповестиха, че обезпечават художествено осветяване, с цел да бъде видим в празничната нощ, осведоми NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР